Mögliga handdukar och kiwiskruffs i väskan

Just nu är det precis ett år sedan jag var ute och tågluffade med min fina Frida, Johanna och Johanna. Det var en extremt intensiv månad med båda toppar och dalar, mycket skratt, vin och möten som bland annat förde mig samman med min nuvarande pojkvän Dustin. Att sätta ord på allt går inte, men kanske att den här lilla filmen kan få fram rätt känsla;



Minnen från resor är det bästa som finns, med souvernier tar oftast sådan plats och hamnar till slut i en låda. Berlocker på ett armband (som jag fick av min fina syster när jag tog studenten) blev himla lagom och ett riktigt mission att hitta! Och ungefär såhär såg resan ut i berlocker;



Först ut var Danmark och Köpenhamn, vi drack öl, åt glass med sylt och flødeskum och var på jakt efter Den Lille Havefruen. Hon var dock på semester i Kina, och efter det mycket märkliga beskedet fick hon bli berlocken för Danmark!



Efter Danmark rullade vi vidare mot Amsterdam och Nederländerna. Marijuana-ångorna låg tunga redan när vi steg av tåget, så symbolen för Nederländerna var klart redan efter någon timme.



Vidare mot Paris, Angers, Nice och Frankrike. Dagarna bestod av ost, rosévin, baugetter och croassinter - men Eiffeltornets romantik fick följa med på armbandet.




Det blev dags för sol och bad och vi tuffade på mot Spanien. Barcelona med sol och bad, och Mataró med dans och nya vänner. Den spanska värmen och passionen fick symboliseras av en flamenco-dansares solfjäder.



Nästa stopp blev Italien med den himmelska maten. Vi hade en galen natt i Rom med nyfunna vänner, solade på stranden i Ravenna, åt glass i Pisa men besöket i Venedig blev det allra bästa och en liten mask blev min nya reskamrat.



Från Pula i Kroatien tog vi en fantastisk liten båttur över ett turkosblått hav mot de vitaste klipporna jag någonsin sett. En liten delfin fick symbolisera Kroatien och havets skönhet.



Sista stoppet blev Berlin ocn Tyskland. Vi gick en lång sightseeing-runda och avslutade vårt lilla äventyr med den bästa pubrundan någonsin, som utgick från Brandenburgen Tor.



En blå liten diamant fick symbolisera friheten och lusten på livet.



Och slutligen skickade syster med mig en nyckel, för att jag inte skulle glömma att komma hem.




Hem kom vi, utmattade var vi - men jisses vilket äventyr det var. Inte kunde jag ana hur den resan skulle vända upp och ner på mest hela livet för min del. Men det gjorde den, och idag är jag så tacksam för det.

Tågluffen blev en fin start på det där de kallar för det riktiga livet, och nu är jag redo för nya äventyr igen. Vi börjar med Tyskland.


Right now it is exactly one year ago I was backpacking Europe with my best Frida, Johanna and Johanna. It was a very intense month with tops and downs, laughter, wine and meeting that among others brought me together with my current boyfriend Dustin. To describe it with words is almost impossible, but maybe this little movie can help with decribing the feeling.

On the trip I collected charms to my bracelet instead of souverniers, one for each country. It was a fun mission to find them, and everytime I wear the bracelet I think of our adventures.

Denmark - The little Mermaid, because when we went to see her we discovered that she went to China.
The Netherlands - A mariujana plant, because... obvious.
France - The Eiffeltower, because I wanted to bring that special romance on our trip
Spain - A flamenco dancer's fan, because it makes me think of the heat and passion of Spain.
Italy - A mask, because Venice was the most beutiful town I ever been in.
Croatia - A dolphin, as a symbol of the sea
Germany - Brandenburgen Gate, because we went on an amazing sightseeing tour and pub crawl from there.

I also have two more charms on the bracelet, a blue diamond for freedom, and a key from my sister so I would'nt forget about home.

This trip turned my whole life upside down and have made me taking roads I never could expected. Today I am very grateful for that.

Backpacking was a nice start of what they call the real life, and now I am ready for new adventures again. We start with Germany.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0